
Tribuna.us: Germania și Franța au criticat Twitter Inc. și Facebook Inc. după ce președintelui american Donald Trump i-a fost refuzat accesul pe platformele de socializare, ca o formă de extensie a luptei Europei cu Big Tech.
Cancelarul Merkel consideră „problematică“ interdicția Twitter asupra lui Trump. Ministrul Beaune al Franței este de părere că firmele private nu ar trebui să aibă o asemenea putere, informează Bloomberg.
Cancelarul german Angela Merkel s-a opus deciziilor, declarând că parlamentarii ar trebui să fie cei care stabilesc regulile ce guvernează libertatea de exprimare, nu companiile private de tehnologie.
„Cancelarul consideră anularea completă a contului unui președinte în exercițiul funcțiunii ca fiind problematică“, a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al acesteia, la o conferință de presă periodică de la Berlin. Drepturi precum libertatea de exprimare „pot fi modificate, dar prin lege și în cadrul definit de legislativ – nu conform unei decizii corporative“.
Poziția liderului german este reiterată și de guvernul francez. Clement Beaune, Junior Minister for European Union Affairs, a declarat că a fost „șocat“ când a văzut o companie privată luând o decizie atât de importantă.
„Acest lucru ar trebui să fie decis de cetățeni, nu de un director executiv“, a explicat el recent pentru Bloomberg TV. „Trebuie să existe o reglementare publică a marilor platforme online.“
Ministrul finanțelor, Bruno Le Maire, menționase anterior că statul ar trebui să fie responsabil pentru reglementări, mai degrabă decât „oligarhia digitală“, și a catalogat Big Tech drept „una dintre amenințările“ la adresa democrației.
Europa se opune din ce în ce mai mult influenței crescânde a marilor companii de tehnologie. În prezent, UE este în curs de a stabili o reglementare care ar putea conferi Uniunii puterea de a segrega platformele dacă acestea nu respectă normele. (Citește mai mult: Tribuna.us)
DACIA ART: https://dacia-art.ro/