
Bruce Lipton: Când un copil este adoptat de o familie care prezintă în istoricul ei cazuri de cancer, copilul adoptat poate să facă cancer cu aceeași probabilitate ca un copil biologic al acelei familii, chiar dacă are un bagaj genetic diferit.
Propagarea cancerului nu are cauze genetice, ci comportamentale, se bazează pe epigenetică. (Epigenetica este ramura geneticii care studiază variația trăsăturilor fenotipice care sunt cauzate de aspecte ale mediului înconjurător, acestea schimbând comportarea genelor și afectând modul în care celulele le decodifică – n.m.) Și atunci te întrebi: care e diferența? Și diferența e că, dacă genele ne-ar controla viața, atunci am fi victime, pentru că nu putem schimba genetica. Dar controlul epigenetic spune că percepția (modul în care interpretăm realitatea – n.m.) controlează și adaptează genele.
Deci, dacă schimb percepția, schimb „citirea” genelor? Iar răspunsul este DA! Și dintr-o dată spui: „Stați așa: genetica face din mine o victimă, iar epigenetica îmi oferă ocazia de a fi propriul meu stăpân.”
Dr. Dean Ornish, un medic cardiolog din San Francisco, lucra cu pacienți cu probleme cardio-vasculare. La fel ca ceilalți doctori, le-a prescris regimul complet cu produse farmaceutice, pentru a-i menține cât mai sănătoși posibil. Dar a început să facă și un experiment pe un grup de pacienți cu boli cardio-vasculare, experiment care a fost publicat într-o revistă de specialitate.
Astfel, Dr. Dean Ornish a hotărât pentru oamenii din acest grup ca, în loc să le dea chimicale și droguri farmaceutice, să îi învețe un regim dietetic mai bun, să le ofere o cale de a înfrunta stresul mai bine, să îi învețe unele tehnici de meditație și aptitudini sociale, să îi învețe un mod diferit de a trăi, FĂRĂ produse farmaceutice.
Rezultatul? În grupul obișnuit, tratat cu medicamente, a fost stopată degenerarea, ceea ce este considerat un succes de medicină. În grupul tratat fără medicamente, dar printr-un mod de viață schimbat, nu numai că degenerarea s-a oprit la pacienți, dar pacienții și-au regenerat sistemele cardio-vasculare. Asta nu se întâmplă în modelul farmaceutic!
Le poți comanda aici: DACIA ART
Un alt exemplu… Vorbim despre cineva în stare terminală și toți spun că are cancer și că va muri. Și apoi această persoană are o așa numită remisie spontană. Și spunem: Ce a fost asta? Medicina nu poate explica, pentru că nu există nimic în manualele medicinei convenționale care să explice cum se poate ca cineva să aibă cancer în fază terminală și apoi, a doua zi, să nu mai aibă cancer. Fiindcă din perspectiva geneticii genele controlează, ele produc cancer și mori de cancer.
Dar acum, ce credeți că aflăm? Când oamenii au remisii spontane, se întâmplă din cauza unei schimbări profunde de credință și această schimbare profundă este ceea ce le schimbă fiziologia. Și ca răspuns la această schimbare fiziologică, se schimbă citirea genelor și se revine la normal. (Fragment din filmul documentar “Proiectul 10-10-10: Pastilă sau Percepție”)
Îmbrăcăminte, cărți, bijuterii, suveniruri: DACIA ART