
Lupta pentru libertatea internetului se duce acum și îl are ca protagonist și luptător împotriva cenzurii pe… mult hulitul Donald Trump, pe care unii români îl percep ca pe un fel de Vadim Tudor al Americii.
Acesta a reclamat de mult timp faptul că rețelele sociale au o putere uriașă de influență și că se folosesc de ea în mod nedemocratic pentru a face jocuri politice. Practic, spune Trump, acestea și-au asumat rolul de editori și cenzurează mesajele conservatoare, mesajele care nu convin ideologiei progresiste.
După ce, în premieră, președintelui american i-au fost marcate ca înșelătoare două mesaje de către Twitter, iar un al treilea a fost ascuns, tensiunile au crescut exponențial.
În consecință, Donald Trump a trecut de la amenințări la fapte și în cursul zilei de ieri, 28 mai, a semnat un decret prezidenţial prin care platforme precum Twitter sau Facebook vor putea fi date în judecată dacă se consideră că au blocat sau au etichetat în mod eronat drept false unele postări ale utilizatorilor.
Iar acest lucru ne arată ce grad de imunitate au astăzi aceste platforme. Practic, niciuna dintre rețelele de socializare nu răspunde în fața legii pentru cenzură, indiferent dacă ea este justificată sau nu.
În acest moment, rețelele de socializare au puterea de a influența major alegerile politice din aproape orice țară, prin cenzurarea sau diminuarea impactului mesajelor celor din tabăra adversă progresiștilor și NU POT FI TRASE LA RĂSPUNDERE pentru asta. Situație evident periculoasă pentru democrație.
Asta înseamnă că dacă Trump își impune punctul de vedere și îl transformă în lege funcțională, internetul nu va mai putea fi cenzurat decât extrem de greu, te teama MIILOR DE PROCESE cu care s-ar putea confrunta permanent rețelele de socializare.
După cum cred că veți putea constata în zilele care vor veni, presa globalisto-progresistă va turba la o astfel de perspectivă și va încerca să-l facă pe Trump albie de porci, și mai mult decât până acum.
Dar va putea Trump să facă funcțională o astfel de prevedere legală? Va câștiga acest război?
Daniel Roxin
DACIA ART: https://dacia-art.ro/