
În cadrul emisiunii The Bolt Report, difuzată de Sky News Australia, comentatorul politic Andrew Bolt ne prezintă realitatea stranie din această țară unde, deși consecințele infectării cu noul Coronavirus au fost tot timpul minore, statul a transformat situația în pretext pentru abuzuri și măsuri exagerate care vorbesc mai degrabă de experimente sociale menite să testeze reacția populației la restrângerea drepturilor civile, decât de rezolvarea rațională a situației medicale.
Deși, în aparență, nu ar trebui să ne intereseze prea mult ce fac autoritățile australiene în vreme de Pandemie, vă asigur că este important să știm cât de absurde au fost măsurile luate și în această țară, una în care la ora aceasta există doar 103 morți care pot fi legați de Coronavirus (știm însă că morții din toate țările, în procent de 70-80%, aveau multiple comorbidități și doar s-a constatat că acești morți erau infectați și cu Covid-19 fără să se poată stabili sigur, în cazul multora, că infecția le-a cauzat moartea în mod direct).
Este important să știm cum a fost gestionată criza și în Australia pentru că vom descoperi un patern, un model abuziv similar, ceea ce nu duce cu gândul că abuzul în vreme de pandemie a fost instituit după o rețetă comună la nivel global, sfidând adeseori realitatea din teren. Oare de ce?
În fragmentul de emisiune pe care vă invit să îl urmăriți mai jos, emisiune realizată în urmă cu o lună și ceva, realizatorul spune, printre altele:
Andrew Bolt: “Sunt foarte multe întrebări cu privire la acest Coronavirus, care mă bulversează. Pur și simplu nu se leagă. Iată, trăim într-un stat care pare mai mult polițienesc. Nu ai voie să ieși din casă fără un motiv valabil. Nu ai voie să stai pe o bancă în parc sau să vizitezi pe cineva, nici măcar proprii copii. Toate astea când doar 46 de oameni în toată țară, s-au infectat în ultimele 24 de ore.
În statul Victoria, cel mai autoritar, premierul a extins starea de urgență cu încă o lună, în aceeași zi în care a recunoscut că sunt doar 3 noi infectați în acest stat (la o populație de 6 milioane de locuitori – n.m.). Adică ai putea parca 3 mașini de poliție în fața casei fiecărei persoane care încă este infectată, ca să te asiguri că nu părăsește locuința. În schimb, poliția îi vânează pe toți ceilalți, ca să îi bage în case.”
Nota mea: Australia are o suprafață foarte întinsă (aproximativ cât trei sferturi din Europa) și o populație de 23 de milioane de locuitori. Statul Victoria, la care face referire Andrew Bolt, include orașul Sydney și are o populație de aproape 6 milioane de locuitori.
Andrew Bolt: “Nici măcar nu au trecut prin Parlament extinderea stării de urgență. Asta… în Australia… Sigur, scopul este nobil, salvarea vieților… dar ce precedent periculos s-a creat, mai ales că toată presa aplaudă de parcă le place cumva acest abuz de autoritate. Și cum spuneam, lucrurile nu prea se leagă.
Guvernul ne avertiza în urmă cu o lună să fim pregătiți pentru 150.000 de morți. Asta au spus… Până acum am avut 61 de morți, din care jumătate aveau 80-90 de ani, mulți având deja boli grave.” (Astăzi, Australia are 103 morți și este foarte puțin probabil să ajungă chiar și la 150!!!)
Nota mea finală: Așadar, aceste exagerări ale autorităților și implicarea masivă a presei în susținerea lor și stimularea fricii, la nivel global, nu sunt cumva expresii ale unui experiment social realizat la scară globală, sub pretextul Pandemiei, pentru a se testa reacția populației la restrângerea drepturilor civile? Iar dacă este așa, ce viitor ne pregătesc păpușarii globali?
Vezi fragmentul de emisiune mai jos…
Daniel Roxin
DACIA ART: https://dacia-art.ro/