
Despre Tehnologia 5G s-au spus foarte multe în ultima vreme. S-au prezentat atât argumente în favoarea acesteia, cât și argumente împotriva ei. Mai mult decât atât, în această perioadă a pandemiei cu Covid-19, unii au asociat-o cu creșterea numărului infectaților și cu creșterea mortalității, pe motiv că această tehnologie creează câmpuri electromagnetice perturbatoare care slăbesc sistemul imunitar al oamenilor.
Prin urmare, dacă pe de o parte Tehnologia 5G promite să revoluționeze felul în care comunicăm, nu doar experiența oferită de smartphone, ci fiecare proces al vieții de zi cu zi care presupune folosirea echipamentelor conectate la internet, pe de altă parte ea este considerată periculoasă și o amenințare pe termen lung la adresa sănătății publice.
În materialul video pe care vă invit să îl urmăriți mai jos, invitații Lianei Stanciu de la TVR 2 sunt Mădălina Apostol, inginer în automatică și cercetător în neuroștiințe, și Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori.
Conform publicației Bursa.ro, în România, 1 din 3 blocuri va avea antenă 5G.
“Asociația Pro Consumatori anunţă că Guvernul României încalcă Constituţia României pentru interesele economice ale operatorilor de telefonie mobilă şi intenţionează să acorde operatorilor de telefonie mobilă drept de acces fără restricţii la proprietatea publică şi privată.
Reprezentanţii APC solicită Guvernului României să aibă în vedere la orice propunere legislativă cu privire la infrastructura fizică a tehnologiei 5G impactul acesteia asupra mediului şi asupra sănătăţii cetăţenilor. Un consumator pentru a avea acces la reţeaua de energie electrică trebuie să obţină 7 avize şi să cheltuie 2500 euro, în timp ce un operator de telefonie mobilă va instala antene 5G fără avize şi fără acordul proprietarilor.” (Bursa.ro)
Daniel Roxin
Cărțile pot fi comandate aici: DACIA ART